2014 m. vasario 14 d., penktadienis

♥ Meilės dienai ryžių pudingas su mangais ir kokosų pienu ♥

Šiandien Šv. Valentino diena, tad kaip gi be deserto? Kadangi (tikiuosi laikinai) negaliu valgyti kviečių ir pieno produktų, visokie pyragai netiko. Taigi radau puslapį http://www.tikraibe.lt/ kur galima rasti įvairių receptų be tam tikrų produktų. Išsirinkau ryžių pudingą su mangais ir kokosų pienu. Tikrai skanu. Vyrui labai patiko :)


Šventės proga radau labai gražų Antano Jonyno eilėraštį

Sako,
Vilniuj nebūna baltųjų naktų?
Netiesa, netiesa…
Ant stogų apsnigtų
Ir ant medžių baltų
Žvilga, žėri mėnulio šviesa.

Tavo plaukus, akis
Spinduliais palytės,
Pilnas mėnuo,
Pro langą slenkąs.
Miela, galvą priglausiu
Prie tavo širdies
Ir bučiuosiu baltąsias rankas.
O! Kaip gera, ramu
Po dienų įtarių
Ir po priekaišto žodžių sunkių!
Kaip svaiginantį vyną
Aš vėlei geriu
Gerą šilumą tavo akių.

Tu – ramybė ir džiaugsmas,
Skaidrus spindulys
Neramiajame mano kely.
Aš galbūt niekados
Nepajėgsiu suklyst
Tiek, kiek tu man atleisti gali.

Ir ne mėnuo šią naktį man šviečia,
O tu!
Įstabi tavo meilės šviesa!
Sako,
Vilniuj nebūna baltųjų naktų?
Netiesa, netiesa…



Reikės:
200 g risotto ryžių (nors manau, kad tiktų ir paprasti)
200 ml kokosų pieno
6 valgomųjų šaukštų cukraus
vanilės
1 mango vaisiaus 
3 šaukštų vandens
trupučio druskos
smulkintų migdolų papuošimui

Ryžius išvirkite vos vos pasūdytame vandenyje, nusunkite, įberkite 3 šaukštus cukraus, įdėkite truputį vanilės ir supilkite kokosų pieną. Viską gerai išmaišykite ir palikite, kol ryžiai prisigers kvapų. Mangą nulupkite, supjaustykite mažais gabaliukais, užpilkite 3 šaukštais cukraus, 3 šaukštais vandens ir virkite ant mažos ugnies apie 15-20 minučių kol vaisiai pasidarys skaidrūs. Jei mangai virdami džiūsta, įpilkite dar truputį vandens. Kai vaisiai išverda, sublenderiuokite juos iki vientisos tyrelės. 
Serviruoti geriausia permatomose stiklinėse, labai gražiai atrodo. Į dugną dėkite ryžius (truputį palikite papuošimui), ant jų pilkite mangų uogienę, ant viršaus sudėkite paliktus ryžius. Pabarstykite mėgstamais riešutais ir patiekite kambario temperatūros.


Šaltinis: http://www.tikraibe.lt/

Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą