Pyragas su brendyje mirkytomis razinomis

Prieš porą dienų mano sūnui Mykolui sukako 2 mėnesiai. Ta proga kepiau pyragą. Kadangi negaliu valgyti kviečių ir pieno produktų, sviestą pakeičiau aliejumi, o kvietinius miltus - žirnių ir avižų miltais. Pyragas gavosi šiek tiek sausesnis negu kepant su kvietiniais miltais, kramtant jautėsi sėlenos, bet skonis visiškai nenukentėjo. Tad jei esate alergiški ar dėl kokių nors kitų priežasčių negalite valgyti pieno ir kviečių produktų, kepkite sveikuolišką variantą, o jei viskas gerai, tada kepkite su kvietiniais miltais ir sviestu.



Reikės:
200 ml aliejaus*
130 g cukraus (jei mėgstate saldžiau, dėkite 175 g)
5 kiaušinių
1 šaukštelio kepimo miltelių
vanilinio cukraus pagal skonį
100 g žirnių, grikių ar kitų miltų*
200 g avižų miltų*
200 g razinų
brendžio razinoms mirkyti

Pirmiausia nuplaukite razinas ir užpilkite brendžiu. Palikite pastovėti. Tada maišykite tešlą. Išplakite kiaušinius su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir aliejumi. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais, suberkite į kiaušinių, cukraus ir aliejaus masę. Gerai išmaišykite. Galiausiai supilkite razinas su visu nesusigėrusiu brendžiu. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes.

*Jei norite ne tokio sveiko pyrago, aliejų pakeiskite 250 g sviesto, o žirnių ir avižų miltus pakeiskite į 250 g kvietinių aukščiausios rūšies miltų. Pyragas gausis drėgnesnis ir razinos bus tolygiai pasiskirsčiusios, o ne nusėdę pyrago apačioje.


Skanaus :)

Komentarai

Populiarūs įrašai