2014 m. vasario 9 d., sekmadienis

Miško uogų žele

Šiandien pas mus namuose šiokia tokia šventė - 10tosios mūsų su vyru pažinties metinės. Norėjau padaryti kokį nors labai lengvą desertą, kad pilveliai neapsunktų, nes skanausime tik vakare. Ir pamaniau, kad jau laaabai seniai negaminau žele. Kai pradėjau virti uogas, namuose pasklido nuostabus aromatas. Siūlau išbandyti, tikrai nepasigailėsite.


Reikės:
poros saujų spanguollių
poros saujų mėlynių
poros saujų aviečių
cukraus pagal skonį (aš dėjau labai mažai)
1 litro vandens
10 šaukštelių želatinos
šokolado ir aviečių papuošimui (avietes naudojau šaldytas)


Pirmiausia išbrinkinkite želatiną. Suberkite ją į nedidelį puodelį ir užpilkite trupučiu vandens. Palikite maždaug 20 minučių. Užvirkite vandenį, suberkite uogas ir trumpai pavirkite. Nepervirkite, nes uogos išteš. Įdėkite cukraus. Tada puodelį su išbrinkusia želatina maišydami pakaitinkite ant vidutinės ugnies kol želatina ištirps. NEUŽVIRINKITE. Ištirpusią želatiną pilkite į vandenį su uogomis. Išmaišykite. Atvėsinkite, supilstykite į indelius ir padėkite šaltai kol sustings. Kai žele sustingsta, papuoškite šokolado drožlėmis* ir uogomis. 

*Šokolado drožles galite pasidaryti braukdami lygiu peiliu per šokolado plytelę.


Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą