2014 m. vasario 7 d., penktadienis

Sveikuoliški rankų darbo saldainiai su marcipanais

Kai gaminau šiuos saldainius, mano vyras sakė, kad galima visus ingredientus šiaip atskirai suvalgyti, kam tiek vargti, bet kai daviau paragauti, saldainiai jam patiko.
Šie skanučiai labai tinka kam nors padovanoti ypatinga proga.


Maždaug dvidešimčiai saldainių reikės:
100 g džiovintų slyvų
100 g džiovintų abrikosų
50 g džiovintų vyšnių, spanguolių arba razinų (aš dėjau visko)
50 g džiovintų datulių
40 g marcipaninės masės (nebūtinai)
100 g smulkintų riešutų, kokoso drožlių ir sezamo sėklų


Džiovintus vaisius užpilkite šiltu vandeniu ir pamirkykite apie 5 minutes. Tada vandenį nupilkite, vaisius nuspauskite ir sumalkite mėsmale. Iš marcipaninės masės suformuokite maždaug pupelės dydžio kamuoliukus. Drėgnomis rankomis iš vaisių masės formuokite blynukus, į jų vidurį dėkite marcipaninį kamuoliuką ir voliodami delnuose suformuokite apvalų saldainuką. Saldainius apvoliokite smulkintuose riešutuose, kokosų drožlėse ar sezamų sėklose (man skaniausi buvo su kokosų drožlėmis).


Skanaus :)

Šaltinis: http://www.isbandytireceptai.com/

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą