2013 m. balandžio 26 d., penktadienis

Kiniška baltų grybų ir vištienos sriuba

Kadangi vaikas pas senelius, tai galima išsivirti ir nekasdieniškos sriubos, kurios, esant vaikui namuose nevirčiau, nes jis nevalgytų :) Receptas mano vyro. Kur jis gavo, nežinau :) Pagooglinau šios sriubos receptų, tai niekur neradau, kad piltųsi actas. Kažkodėl mūsų kiniečių restoranuose to acto būna pripilta be proto. Nežinau kodėl...


 Reikės:
2 vištienos šlaunelių
3 litrų vandens

1,5 šaukšto cukraus
8 šaukštų ryžių acto
1 arbatinio nubraukto šaukštelio druskos
juodųjų ir čili pipirų pagal skonį
4 kupinų šaukštų kukurūzų krakmolo
kiniškų baltųjų grybų

Pirmiausia užmerkite vandenyje grybus. Vandenyje išvirkite vištieną, išimkite ir suplėšykite nedideliais gabaliukais. Sudėkite atgal į sultinį. Supjaustykite grybus, tai pat sudėkite į sultinį. Pagardinkite druska, pipirais, cukrumi ir actu. Nepadauginkite acto, ragaukite jį pildami. Galima naudoti ir paprastą 9 procentų actą, bet su ryžių actu skaniau. Krakmolą ištirpinkite šaltame vandenyje ir maišant supilkite į sriubą. Tikrai greitai paruošiama ir labai skani sriuba.


Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą