2013 m. balandžio 14 d., sekmadienis

Spaghetti su jūros gėrybėmis

Neperseniausiai sesė, grįžusi iš Romos, atvežė gražių, įvairiaspalvių spagečių. Vis nesugalvojau, ką čia tokio pagaminti, kad neužgožtų tikrojo makaronų skonio. Vakar vakarienei norėjosi ko nors neįprasto, tad šovė mintis, kad seniai bevalgėm jūros gėrybių. Atsirado galimybė panaudoti skaniuosius makaronus! Patiekalas gavosi labai skanus. Makaronai tikrai kitokie negu parduodami čia, Lietuvoje! O, kad dažniau kas parvežtų lauktuvių tikrų itališkų makaronų...


2 asmenims reikės:
200 g spaghetti makaronų
350 g jūros gėrybių (šį kartą naudojau šaldytų jūros gėrybių mišinį)
1 šaukšto sviesto
pusės citrinos sulčių
pipirų
druskos
smulkintų petražolių arba kokių nors kitų žolelių (šį kartą naudojau džiovintų žolelių mišinuką)

Virkite spagečius. Kol jie verda, paruoškite jūros gėrybes: išlydykite sviestą keptuvėje ir suberkite jūros gėrybes. Pagardinkite druska ir pipirais. Prieš baigiant kepti jūros gėrybėms, pabarstykite jas žolelėmis ir užpilkite citrinos sultimis. Spagečius dėkite į lėkštę, ant viršaus užpilkite jūros gėrybių, papuoškite žalumynais.
Pakankamai greitai pagaminamas patiekalas. Jūros gėrybės iškepa per tą laiką, kol išverda spagečiai.


Skanaus :)

Receptas mano vyro :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą