2013 m. balandžio 27 d., šeštadienis

Silkė su spanguolėmis ir čobreliais

Ieškojau kokio nors naujo silkės recepto. Na, labai norėjosi kokios naujienos paragaut. Varčiau tinklaraštį Villa Alps ir radau gerą receptą. Nereali silkutė žinokit! Patiko visiems valgiusiems. Manau labai tiks Kūčių vakarienei :)


Reikės:
100 ml 9% acto
200 ml cukraus
300 ml vandens
5 kvapiųjų pipirų
5 juodųjų pipirų
1 Lauro lapo
1/2 morkos
1/2 svogūno
apie 300 g silkės filė
saujos + 1-2 valgomųjų šaukštų spanguolių
ryšelio citrininių čiobrelių (aš naudojau paprastus čiobrelius)

Svogūną supjaustykite pusžiedžiais. Morką sutarkuokite šiaudeliais. Virkite marinatą: į puodą supilkite actą, cukrų ir vandenį. Kaitinkite maišydami, kol ištirps cukrus.Nuimkite nuo ugnies, sudėkite svogūną, morką, pipirus ir lauro lapą. Palikite marinatą atvėsti.
Silkę supjaustykite juostelėmis. Silkę, čiobrelius ir saują spanguolių sudėkite į atvėsusį marinatą. Likusias spanguoles sutrinkite šakute ir taip pat sudėkite į marinatą. Viską išmaišykite ir sudėkite į uždaromą stiklinį indą. Laikykite šaldytuve apie 2 paras.
Silkę patiekite be marinato, išimkite lauro lapą ir papuoškite šviežiais citrininio arba paprasto čiobrelio lapeliais.



Šaltinis: Villa Alps

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą