2013 m. balandžio 20 d., šeštadienis

Sveikuoliški blynai

Jau kuris laikas stengiamės kuo mažiau naudoti baltų miltų, tad prisipirkome įvairių pilno grūdo miltų. Šie blyneliai būtent su įvairiais miltais. Nei lašo baltų.


Reikės:
500 ml pieno
1 kiaušinio
2 šaukštų pilno grūdo kvietinių miltų
2 šaukštų avižinių miltų
2 šaukštų žirnių miltų
2 šaukštų grikių miltų
2 šaukštų aguonų
2 šaukštų kokoso drožlių
1-2 šaukštai rudojo cukraus
žiupsnelio druskos
nerafinuoto kokosų aliejaus kepimui (jei neturite, galite naudoti bet kokį aliejų)

Į dubenį įmuškite kiaušinį ir išplakite su cukrumi ir druska. Pilkite pieno ir po truputį įmaišykite visus miltus, aguonas ir kokosus. Tešla turi gautis normalios blynų tešlos konsistencijos. Kepkite kokosų aliejuje, nuo jo blynai įgauna labai malonų aromatą. Jei neturite kokosų aliejaus, nebėda, panaudokite bet kokį turimą aliejų. Miltus taip pat galite dėti bet kokius turimus namie.
Gavosi labai skanūs blyneliai. Aišku, dėl to, kad nenaudojau baltų miltų, blynai nebuvo labai purūs, bet skonis tikrai labai geras. Valgėme su bruknių ir kriaušių uogiene.

Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą