2011 m. vasario 15 d., antradienis

Jautienos ir daržovių troškinys

Šį troškinį nusižiūrėjau nuo Mamytės, bet jį truputį pakeičiau ir gavosi visai kitas patiekalas. Ir neapsisprendžiu, kuris skanesnis :) Iš tikrųjų, tai abu labai skanūs.



Taigi, receptas.

Reikės:
Maltos jautienos apie 300-400 g (galima pakeisti kita mėgstama mėsa)
Trečdalio nedidelio kopūsto
4 vidutinio dydžio morkų
Gabaliuko poro (galima dėti ir svogūną)
1 paprikos (jei nemėgstate, nedėkite)
1 skardinės konservuotų pomidorų (aš dėjau naminius, bet jei neturite, tiks ir iš parduotuvės)
50 g sviesto kepimui

Bulvių, kurios bus kaip garnyras, bet nebūtina.

Kopūstą supjaustykite griežinėliais, morkas sutarkuokite, porą arba svogūną supjaustykite pusžiedžiais, papriką kubeliais. Ištirpinkite sviestą keptuvėje ir sudėkite kepti daržoves ir mėsą. Kai truputį apkeps, viską sudėkite į troškintuvą, nepamirškite įpjaustyti ir konservuotų pomidorų, skystį taip pat supilkite,  užpilkite trupučiu vandens ir troškinkite iki 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie valandą (kol daržovės taps minkštos). Galima troškinti ir ne orkaitėje jei tik turite katlentei pritaikytą troškintuvą.


Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą