2011 m. vasario 22 d., antradienis

Vaisinis pyragas

Už šį receptą dėkoju Rūtai.
Šį pyragą šiandien kepiau be jokios progos, šiaip sau :)  Reikėjo sunaudoti naminį jogurtą :)
Šis pyragas kurį laiką buvo mūsų mėgastamiausias, na, mano vyro tai ir dabar mėgstamiausias. Kai šiandien paklausiau, ką kepti, ar keksiukus, ar pyragą, tai atsakymas buvo vienareikšmis PYRAGĄ!





Reikės:

Tešlai:
75 g sviesto
50 ml cukraus
1 kiaušinis
apie 300 g miltų
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių

Įdarui:
~200 -250 g bruknių arba kokių kitų RŪGŠČIŲ uogų (tinka juodieji serbentai, (su jais ir kepiau šį kartą) spanguolės, rūgštesnės avietės, rabarbarai)
kukurūzų krakmolo

Pudingui:
3 kiaušiniai
200 ml natūralaus jogurto
2-3 šaukšteliai vanilinio cukraus
125 ml cukraus
(viską išplakti)

Sviestą ištirpinkite, kiaušinį išplakite su cukrumi, sumaišykite su sviestu. Po truputį pilkite miltu,s sumaišytus su kepimo milteliais. Suminkykite tešlą (ji turi būti kaip sausainiams, minkšto plastilino konsistencijos).  Tešla išklokite kepimo formą, skirtą vaisiniam pyragui su įdubimais (pirkau Thomas Phillips'e už 7Lt :)). Ant viršaus dėkite uogas, apvoliotas kukurūzų krakmole. Ant uogų užpilkite pudingą. Kepkite 45-60 min. 180 laipsnių temperatūroje ant apatinės orkaitės lentynos programa su ventiliatoriumi (TAI LABAI SVARBU!!!). Pjaustykite pravėsusį, nes pudingas iš pradžių būna labai minkštas.

Skanaus :)

2 komentarai:

  1. laba, norėjau pasiklausti, o dujinėje orkaitėje neiškeps? Labai jau skaniai atrodo :)
    dey

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Manau, kad iškeps, jei orkaitėje įmanoma reguliuoti karštį. Bandykite gal 170 laipsnių kepti.

      Panaikinti