2011 m. vasario 21 d., pirmadienis

Marinuoti burokėliai

Marinuotus burokėlius mūsų šeimoje valgom tik mes su vyru. Mūsų Zuikis tik paragauja ir daugiau neprašo :) Jam apskritai burokėliai nepatinka. Manau ne patys burokėliai, o jų spalva, nes tik pamato, kad pvz. sriuba raudona, iš karto nevalgo :)
Na, bet šio skanėsto tada lieka mums daugiau :)
Pasigaminti marinuotus burokėlius tikrai nesunku. Ilgiausiai verda burokėliai, o visa kita jau greitai.
Nerašau jokių proporcijų, nes jų paprasčiausiai nėra. Viskas daroma ragaujant, pagal skonį.



Reikės:
burokėlių
svogūnų
aliejaus
acto
druskos
pipirų

Burokėlius išvirkite ir sutarkuokite burokine tarka. Svogūnus supjaustykite kubeliais ir sumaišykite su burokėliais. Užpilkite aliejaus (nepripilkite, kad plauktų riebaluose), druskos, pipirų ir truputį acto. Viską gerai išmaišykite. Actą pilkite per kelis kartus, nes kai jis susigeria į burokėlius, skonis pasidaro stipresnis. Pilkite, kol gausite patinkantį skonį. Taip pat ir su druska. Vieni mėgsta sūriau, kiti nelabai, tad teks ragauti. Kai jau skonis bus Jūsų skonio receptoriams pats tas, tada palaikykite burokėlius per naktį kambario temperatūroje. Ryte sudėkite į stiklainius ir laikykite šaldytuve. Laikosi tikrai ilgai.

Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą