Kai namie yra moliūgo arba Moliūgų ir varškės pyragas

Kadangi namie jau kuris laikas moliūgas šaukia "greičiau mane sulvalgykit", teko kažką galvoti. Sirubos nenorėjau, nes ne per seniausiai ją viriau. Sugalvojau iškepti pyragą. Ieškojau internete receptų, bet nieko ypatingo neaptikau, tai atsiverčiau savo receptus ir patobulinus vieną receptuką gavosi labai sultingas, aksominio skonio (jei toks būna :)) pyragas.




Reikės:

Pagrindui ir viršui:
200 g sviesto
1/2 stiklinės cukraus
trupučio vanilinio cukraus
2 stiklinių miltų

Įdarui: 
500 g moliūgo
400 g varškės
4-5 kiaušinių
1 stiklinės cukraus
šaukštelio cinamono
1/2 šaukštelio kardamono

Sutarkuokite sviestą burokine tarka, supilkite cukrų, miltus ir trinkite tarp rankų kol sviestas susimaišo su cukrumi ir miltais ir gaunasi trupiniai.

Atskirame inde sumaišykite bulvine tarka sutarkuotą moliūgą, varškę, kiaušinius, cukrų ir cinamoną su kardamonu. Aš panaudojau smulkintuvą, nes šaukštu iki vientisos masės būčiau maišius iki vakaro turbūt :)
Formą pyragui ištepkite sviestu arba išklokite kepimo popieriumi (aš naudojau popierių), ant dugno užpilkite pusę trupinių iš sviesto, cukraus ir miltų. Ant jų pilkite įdarą, o ant viršaus užtrupinkite likusius trupinius. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie valandą.

Skanaus :)


Komentarai

Populiarūs įrašai