2011 m. vasario 20 d., sekmadienis

Sumuštinukai su varške ir pomidorais

Antroje Beatos knygoje radau nuostabų sumuštinukų receptą. Tiksliau ne sumuštinukų, bet varškės kremo, o jau su juo galima daryti įvairius sumuštinukus. Šiandien dariau su svogūnų laiškais ir pomidorais.


Reikės:

Kremui
500 g vaškės (aš perku liesą maišeliais)
300-350 ml plakamos grietinėlės (riebios)
2 šaukštelių cukraus
druskos pagal skonį
2 šaukštų alyvuogių aliejaus
pusės citrinos sulčių
ryšulėlio svogūnų laiškų

duonos arba batono (šį kartą dariau su duona, bet man skaniau su batonu arba balta duona)
pomidorų (uždėti ant viršaus)

Pirmiausia paruoškite kremą. Varškę, grietinėlę, cukrų ir druską sudėkite į indą ir išmaišykite trintuvu (galima ir šaukštu, bet būtinai iki vientisos masės). Įpilkite alyvuogių aliejų, citrinos sultis ir išmaišykite. Jei trūksta druskos, dar įdėkite. Kai gaunate patinkamo skonio varškės kremą, į jį sudėkite pjaustytus svogūnų laiškus ir gerai išmaišykite. Paruoštą kremą tepkite ant duonos ar batonos, ant viršaus dėkite pomidoro riekelę ir pabarstykite smulkintais svogūnų laiškais.

Aš dar darau kitą variantą. Vietoj svogūnų laiškų dedu bazilikus, o ant viršaus dedu grąžgarstės (rūkolos) arba tų pačių bazilikų kelis lapelius. Labai skanu.
Manau vasarą šis receptas su bazilikais bus mano mėgstamiausias :)

Skanaus ir Jums :)


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą