2011 m. vasario 9 d., trečiadienis

Lietiniai su mėsa

Va šitą patiekalą pagaminti gal ir nesunku, bet užima laaabai daug laiko... 

 Reikės:

Lietiniams:
Pieno
1 kiaušinio
Miltų
Druskos

Įdarui:
Virtos mėsos ( šį kartą naudojau vištieną, bet tinka betkokia kitokia, geriausiai riebesnė)
Svogūnų pagal skonį
Aliejaus
Druskos
Pipirų
Ir kitų mėgstamų prieskonių

Pirmiausia užmaišykite tešlą lietiniams. Aš maišau su taip vadinamu trintuvu (va tokiu). Pirma įmušu kiaušinį, tada pilu pieną ir dedu miltus. Tešlos konsistencija turi būti kaip tirštos grietinėlės, na, skystesnė negu paprastiems miltiniams blynams. Pabaigoje maišymo įdedu truputį druskos.

Lietinius kepkite gerai įkaitintoje keptuvėje. Keptuvę reiktų patepti riebalais.
Lietinių kepimas čia turbūt užima daugiausiai laiko ruošiant šį patiekalą :)

Toliau darykite įdarą.
Virtą mėsą sumalkite mėsmale, jei jos neturite, tada galite panaudoti virtuvinį kombainą, jei ir jo nėra Jūsų virtuvėje, tada galima naudotį tą patį trintuvą, kuriuo maišėte tešlą lietiniams, o jei ir jo neturite, tada šio patiekalo negaminkite, nebent sugalvosite, kaip kitaip sumalti tą mėsą
smiles 
Svogūnus supjaustykite kubeliais ir pakepinkite aliejuje. Kai jie jau gerokai apkeps, tada į tą pačią keptuvę sudėkite sumaltą mėsą ir pakepinkite kartu su svogūnais. Pagardinkite druska, pipirais ir kitais mėgstamais prieskoniais.

Belieka įvynioti mėsą į lietinius. Ant lietinio dėkite porą šaukštų įdaro ir užlankstykite iš visų pusių, kad gautųsi kvadratas. Taip padarykite su visais lietiniais.

Prieš valgant, dar tuos suvyniotus lietinius apkepkite keptuvėje. Valgykite su grietine.

Skanaus.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą