2011 m. vasario 9 d., trečiadienis

Vištienos sriuba

Šį kartą paprastutis vištienos sriubos receptas. Mano šeima ją labai mėgsta, nes ji kažkokio stebuklingo skonio :)



Reikės:

Vištienos pasirinkto nemažo gabalėlio
Ryžių (gali būti plikyti arba nevalyti). Aš naudoju ilgagrūdžius plikytus, nes man tokie skanesni. Nevalyti ryžiai ilgiau verda ir yra visiškai kitokio skonio negu plikyti.
Poros morkų
Nedidelio gabalėlio poro (arba jei neturite poro - vieno svogūno)
Nemažo šaukšto ar truputį daugiau sviesto
Krapų
Druskos
Pipirų

Išvirkite vištieną, išimkite iš sultinio, nuimkite mėsą nuo kaulų ir susmulkinkite. Atidėkite į šalį.  Morkas sutarkuokite, porus supjaustykite pusžiedžiais (jei dėsite svogūną galite pjaustyti pusžiedžiais arba kubeliais, kaip labiau patinka (aš dažniausiai pjaustau pusžiedžiais)). Sviestą ištirpinkite keptuvėje ir jame apkepinkite morkas ir porus (arba svogūnus). Visiškai iškepti nereikia. Apkeptas daržoves ir ryžius sudėti į verdantį sultinį ir virti kol išvirs. Pagardinti druska ir pipirais. Prieš baigiant virti sudėti smulkintą vištieną ir įdėti krapų.

Viskas. Labai paprasta ir skanu.
Skanaus :)

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą