Karamelinis šokoladinis kavos tortas su juodaisiais serbentais ir riešutais

Kaip jau turbūt supratote iš pavadinimo, šis tortas yra tikra kalorijų bomba :) Bet laaaabai skani :)


Receptą radau antroje Beatos knygoje (220 psl.). Truputį "patiuningavau" ir gavosi tai, kas gavosi :) Visi, kas valgė, gyrė, man pačiai irgi buvo skanu.
Beje, tortas išeina tikrai nemažas, tai jei reikia mažesnio, galima daryti iš pusės produktų ;)

Taigi, receptas tiems, kas neturite knygos (rašau tokį, kaip dariau pati ("patiuninguotą"))

Biskvitui:
250 g sviesto
420 g cukraus, bet galima ir mažiau, nes tikrai labai saldu
4 dideli kiaušiniai (aš dėjau 5 vidutinius)
400 g miltų
80 g kakavos
2,5 šaukštelio kepimo miltelių
0,5 šaukštelio druskos
4 šaukštai tirpios kavos (ištirpinti 3 šaukštuose karšto vandens)
350 ml pieno
vanilės (ekstrakto arba cukraus)

Kremui:
700 g maskarponės (galima dėti ir mažiau)
1 indelis karamelės RUDUDU
2 šaukštai kavos likerio arba brendžio

Sulaistymui naudojau stiprią arbatą su trupučiu brendžio

Pertepimui:
0,5 litro juodųjų serbentų uogienės
apie stiklinė graikiškų riešutų


Pirmiausia išsikepkite biskvitą.
Kambario temperatūros sviestą ir cukrų dėkite į plaktuvą ir plakite iki baltumo. Tada po vieną muškite kambario temperatūros kiaušinius vis paplakdami. Plakite ne mažiau kaip 5 minutes. Masė turi būti labai puri.

Atskirame dubenyje persijokite miltus, kakavą, kepimo miltelius ir druską. Beata rašo, kad kuo daugiau kartų miltai bus sijojami, tuo puresnis gausis biskvitas. Aš persijojau viską 6 kartus :)

Po truputį pilkite miltų mišinį į sviesto ir kiaušinių plakinį, pamaišykite šaukštu. Elektrinio plaktuvo jau nebenaudokite. Taip įmaišykite pusę miltų.

Kavą, ištirpintą trijuose šaukštuose karšto vandens supilkite į pieną, įdėkite vanilės. Tą mišinį po truputį pilkite į tešlą. Pamažu suberkite likusius miltus. Gaunasi tirštos grietinės konsistencijos tešla.

Šią tešlą Beata siūlo kepti dviejose torto formose ir paskui kiekvieną perpjauti į dvi dalis. Aš kadangi neturiu dviejų, tai kepiau vienoje, 28 cm skersmens formoje ir man viskas labai gerai pakilo ir iškepė. Tik paskui supjausčiau ne į 4, o į 3 dalis.
Taigi, pilkite tešlą į dvi mažesnes arba vieną didesnę formą ir kepkite iki 160-170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40-50 min. (viskas priklauso nuo orkaitės).  Aš kepiau 175 laipsnių orkaitėje apie valandą. Kai biskvitas iškepė, jį ataušinau ir tik tada išėmiau iš formos ir supjausčiau.

Gaminkite kremą. Maskarponę, RUDUDU ir brendį sudėkite į plaktuvą ir išplakite iki vientisos masės. Galima išmaišyti ir šaukštu, tik užtruks truputį ilgiau. Aš RUDUDU palaikiau šiltai, kad jis būtų minkštesnis ir lengviau plaktųsi.

Tepkite tortą. Pirmąjį biskvitą palaistykite pasiruoštu arbatos ir brendžio mišiniu. Tada tepkite kremo ir ant viršaus uždėkite juodųjų serbentų uogienės. Dėkite antrąjį biskvito lakštą. Jį taip pat sulaistykite  arbatos ir brendžio mišiniu. Dėkite kremą ir pabarstykite lazdyno riešutų. Tada dėkite trečią biskvito lakštą, nepamirškite ir jo sulaistyti. Torto išorę (viršų ir šonus) aptepkite likusiu kremu ir papuoškite tortą. Aš puošiau biskvito trupiniais ir lazdyno riešutais. Kadangi mano biskvitas gavosi toks su kalniuku, tai jį nupjoviau ir liko iš ko pasidaryti trupinukų. Beata siūlo puošti šokolado drožlėmis.

Tortą reikėtų per naktį palaikyti šaltai, o jei nekantraujate paragauti, palaikykite bent kelias valandas, kad kremas sustingtų.

Na va ir viskas. Tikrai nėra sunku pasidaryti šitą tortą. O rezultatas nustebins visus.
Skanaus :)


Komentarai

Populiarūs įrašai