2011 m. vasario 19 d., šeštadienis

Žuvienė

Šiandien nusprendžiau apmažinti šaldiklio turinį, taigi žiūrėjau, ko gero ten turiu. Ir radau lašišos nemažą gabalą. Senokai jau turbūt ten guli :) Taigi iš karto nusprendžiau, kad pietums bus žuvienė. 
Dalinuosi receptu ;)



Reikės:
mėgstamos žuvies gabaliuko (apie 300 g)
poros morkų
vieno svogūno
vienos bulvės
3-4 saujų ryžių
2 lauro lapų
druskos
pipirų
krapų
sviesto kepimui
1-2 šaukštų miltų

Žuvį pavirkite apie 10 minučių, tada sultinį perkoškite per sietelį ir vėl statykite ant ugnies. Į sultinį supilkite ryžius (kad jie greičiau išvirtų, galima pamirkyti karštame vandenyje), nepamirškite įdėti lauro lapų ir prieskonių. Kol verda ryžiai, pakepinkite tarkuotas morkas ir kubeliais pjaustytą svogūną svieste. Prieš baigiant kepti įdėkite miltų ir gerai išmaišykite (tai sriubą padarys truputį tirštoką). Supjaustykite bulvę kubeliais ir sudėkite į verdantį sultinį, taip pat sudėkite pakepintas morkas ir svogūną. Kol daržovės verda, paruoškite žuvį (išimkite kaulus ir pasmulkinkite). Kai viskas išverda, sudėkite žuvį, įberkite krapų ir dar pavirkite 5 minutes.
Viskas, sriubą galima valgyti :)



Skanaus :)

2 komentarai: